وعده سازمان فضایی ایران برای جبران عقب‌افتادگی

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ماموریت‌های برنامه ششم توسعه برای تثبیت نقاط مداری و تامین ماهواره سنجشی و ماهواره مخابراتی برای قرار گرفتن در این نقاط مداری، تا پایان سال انجام می شود. عقب‌افتادگی برنامه فضایی ایران با توجه مشکلاتی که پرتاب‌های اخیر داشته افزایش یافته.

ماهواره‌های کوچک برای پیش‌بینی طوفان خورشیدی

به گزارش خبرگزاری مهر (اصلاح و ویرایش از اورانوس)، مرتضی براری در جلسه مشترک پژوهشگاه فضایی و سازمان فضایی ایران برای پیشبرد برنامه‌های فضایی کشور، با ابراز خرسندی از اجرای پروژه‌ها، بنا بر زمان‌بندی اعلام شده، گفت: برنامه ششم توسعه اقتصادی رو به پایان است و ما باید از فرصت باقیمانه برای انجام برنامه‌های پیش‌بینی شده در این برنامه در حوزه علم و فناوری فضایی استفاده کرده و آنها را به سرانجام برسانیم. سازمان فضایی ایران دچار عقب‌افتادگی از این برنامه است.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، ماموریت‌هایی چون تثبیت نقاط مداری و تامین ماهواره سنجشی و ماهواره مخابراتی برای قرار گرفتن در این نقاط مداری در دستور کار ما بوده که تلاش می‌کنیم تا پایان سال به انجام رسد.

وی گفت: یکی از تکالیف مهم ما، نهادسازی، فعال‌سازی و توانمندسازی صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه فضایی کشور است، به‌طوری‌که حتی صنعت نظارت و صنعت بیمه نیز در این حوزه شکل بگیرد.

براری با اشاره به نامگذاری سال‌ جاری به جهش تولید، افزود: در حوزه علم و فناوری فضایی کشور نیز، این موضوع مدنظر بوده و بدین منظور موضوعاتی در دست برنامه‌ریزی و اجرا است، از جمله اینکه با استفاده از فناوری فضایی و سنجش از دور، تولیدات کشاورزی و در نتیجه اقتصاد آن ارتقاء یابد.

رئیس سازمان فضایی ایران به اهمیت فعالیت‌های بین‌المللی در توسعه فناوری فضایی تاکید و گفت: اکنون، با توجه به دستاوردهای فضایی در کشور، برخی کشورهای منطقه اعلام آمادگی کرده اند که برای توسعه برنامه‌های فضایی خود از توانمندی‌های ایران استفاده کنند.

اتحاد بین دو سازمان!

در این جلسه حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران نیز خواستار این شد که دو مجموعه پژوهشگاه و سازمان فضایی ایران متحد با یکدیگر، هم‌پیمان و هم‌قسم شوند تا با همدلی و انسجام و همت و تلاش بیشتر، برنامه‌های تدوینی در عرصه توسعه فناوری‌های فضایی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به خوبی و بنا بر زمان‌بندی‌های صورت گرفته به پیش ببرند.

وی گفت: خوشبختانه، با تلاش‌های صورت گرفته، حوزه فضایی در وزارت ارتباطات به جایگاه خوبی رسیده و موقعیت آن تثبیت شده است. حفظ و نگهداری این موقعیت سخت‌تر است و باید بکوشیم ضمن حفظ این جایگاه، آن را ارتقاء دهیم.

در این نشست، متولیان پروژه‌هایی چون ماهواره ناهید ۲، بلوک انتقال مداری، پارس ۱و پارس ۲ و نیز چند پروژه راهبردی، گزارشی از چگونگی پیشرفت این پروژه‌ها، بنا بر برنامه‌ریزی قبلی ارائه کردند که حاکی از پیشرفت کار طبق برنامه بود.

درباره ی علی آزادگان

ستاره‌شناس آماتور، معلم نجوم، فیزیک‌دان، نویسنده و مترجم، عکاس و دانشجوی دکتری تخصصی اپتیک

مطلب پیشنهادی

ماهواره ظفر

برنامه جدید فضایی ایران | برنامه «ظفر» برای استقرار در مدار ۵۰۰کیلومتری/ ویژگی‌های جدیدترین ماهواره ایرانی چیست؟

طبق اعلام منابع رسمی کشور، طی روزهای آینده قرار است جدیدترین ماهواره ساخت ایران با …

دیدگاهتان را بنویسید