ناسا مأموریت جدیدی را برای مطالعه طوفانهای خورشیدی بسیار بزرگ طراحی کرده است. این ماموریت جدید SunRISE نام دارد.
طوفانهای خورشیدی جریانی از ذرات یونی (پلاسما) دارای انرژی هستند که از طرف خورشید به فضا در تمام جهات ساطع میشوند.
همین طوفانهای خورشیدی هستند که در برخورد با سطوح فوقانی جو زمین باعث ایجاد شفق قطبی و حتی گاهی تداخل جریانهای برق و سیستم های ارتباطاتی میشوند.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا (اصلاح و ویرایش از اورانوس)، طبق جدیدترین برنامه ناسا، این سازمان مأموریت جدیدی را برای بررسی چگونگی تولید و انتشار طوفانهای غول پیکر فضا، معروف به طوفان ذرات خورشیدی انتخاب کرده است.
مأموریت جدید با نام (the Sun Radio Interferometer Space Experiment (SunRISE با ارائه اطلاعات بهتر در مورد تأثیر اشعه خورشید بر فضا، در درک چگونگی عملکرد منظومه شمسی برای محافظت از فضانوردان در فضا کمک میکند.
نیکی فاکس، مدیر بخش هلیوفیزیک ناسا گفت: بسیار خوشحالیم که مأموریت جدیدی به ناوگان خود اضافه میکنیم که در درک بهتر خورشید به ما کمک میکند.
وی افزود: هرچه بیشتر در مورد چگونگی فوران خورشید و وقایع هواشناسی فضا آگاهی داشته باشیم، میتوانیم تأثیرات آنها را بر روی فضاپیماها و فضانوردان کاهش دهیم.
این آژانس ۶۲.۶ میلیون دلار برای طراحی، ساخت و راهاندازی SunRISE اختصاص داده و ممکن است در اوایل سال ۲۰۲۳ این مأموریت راهاندازی شود.
منبع: ناسا