محققان دانشگاه کلرادو در مطالعه اخیرشان در حالیکه به بررسی ستاره جوان نسر واقع یا آلفا-شلیاق میپرداختند، دریافتند که سیارهای غول پیکر و داغ در حال گردش به دور این ستاره است.
به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، نسر واقع به عنوان یکی از درخشانترین ستارههای آسمان شب شناخته میشود. این ستاره که در حدود 241 بیلیون کیلومتر (25 سال نوری) از زمین قرار دارد، بخشی از صورت فلکی شلیاق است و جرمی دو برابر خورشید دارد.
ساموئل کویین نویسنده این مطالعه گفت: این ستاره به اندازه کافی روشن است و میتوانید هنگام گرگ و میش وقتی ستارههای دیگر در حال محو شدن توسط نور خورشید هستند، آن را مشاهده کنید.
به رغم شهرت این ستاره، دانشمندان تاکنون نتوانسته بودند سیارهای که به دور نسر واقع میچرخد را شناسایی کنند. اما اخیرا محققان با جمعآوری دادههای یک دهه مشاهدات، توانستند سیگنالی را شناسایی کنند که میتواند نشان از حضور یک سیاره در آنجا باشد.
اگر این یافتهها تایید شود میتوان با قاطعیت گفت که این سیاره تازه کشف شده بسیار نزدیک به نسر واقع میچرخد و در کمتر از دو و نیم روز زمینی چرخش خود به دور نسر واقع را به پایان میرساند. این سیاره همچنین میتواند به عنوان دومین سیاره داغ شناخته شده نیز انتخاب شود چرا که دمای سطح آن به طور متوسط 2977 درجه سانتیگراد است.
محققان این مطالعه گفتند ما سیگنالی را کشف کردیم که نشان میدهد ستاره مذکور میزبان چیزی است که اخترشناسان آن را نپتون داغ یا شاید مشتری داغ مینامند. دانشمندان قبل از اینکه بتوانند به طور قطعی بگویند که این سیاره غول پیکر را کشف کردهاند، کارهای بیشتری باید انجام دهند. ساده ترین راه برای جستجوی آن ممکن است اسکن مستقیم سیستم ستارهای برای جستجوی نور ساطع شده از این سیاره روشن و گرم باشد.