ماهنشین و ماهنورد چانگئه-4 کار خود را برای هفدهمین روز قمری در حاشیه ماه از سر گرفتند و به این ترتیب رکورد حضور در ماه را در اختیار دارند.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا (اصلاح و ویرایش از اورانوس)، طبق برنامه مرکز اکتشافات اداره ملی فضایی چین، هر دو در وضعیت عادی قرار دارند و مأموریت خود را در حال حاضر مجدد آغاز کردهاند.
کاوشگر Chang’e-۴ در چین در تاریخ 17 آذر 1397 پرتاب و نخستین فرود نرم در دهانه فون کارمن در حوضه قطب جنوب-آیتکن در پشت ماه در تاریخ 13 دی 1397 انجام شد.
یک روز قمری برابر با ۱۴ روز بر روی زمین است؛کاوشگر Chang’e-4 که به دلیل کمبود انرژی خورشیدی، در طی شب قمری به حالت خفته تبدیل شد میشود، حدود ۴۷۰ روز زمین بر روی ماه مانده است.
مریخنورد یوتو-2 Yutu-۲ یا Jade Rabbit-۲ بسیار طولانی تر از عمر طراحی سه ماهه خود کار کرده و بدین ترتیب رکورد ماهنشین چانگئه-4 برای حضور در ماه را به بیش از 15 ماه رساندند.
وظایف علمی مأموریت چانگ ای چهار شامل انجام مشاهدات نجومی رادیویی با فرکانس پایین، بررسی زمین و فرمهای زمینی، تشخیص ترکیب مواد معدنی و ساختار سطح کم عمق قمری و اندازه گیری تابش نوترون و اتمهای خنثی است.