چین سیستم جدیدی را توسعه داده که با استفاده از آن اقدام به کشف زبالههای موشکی ناشی از تقویتکنندههایی که در حین پرتاب از آنها استفاده میشود میکند.
روز چهارشنبه مرکز پرتاب ماهواره Xichang در سیچوان چین از توسعه سیستم جدید موقعیتیابی خبر داد که میتواند زمان جستجوی آوار تقویت کننده موشکها را تا حد زیادی کوتاه کند.
این سیستم پس از پرتاب این مرکز در ماه مارس، در جستجوی قطعات بوستر و موشک سقوط شده کارآمد بوده است؛ این موشک توسط موشک حامل Long March-3B به فضا فرستاده شده است.
با راهنمایی سیستم، کارکنان مرکز فقط ۲۵ دقیقه را در یافتن بوسترهای موشکی صرف کردند، در حالی که در گذشته برای انجام چنین کارهایی باید چندین ساعت یا حتی نیم ماه زمان صرف میشد.
بر خلاف لنتهای پرتاب بسیاری از کشورها که به طور معمول در امتداد خطوط ساحلی واقع شدهاند، سایتهای پرتاب اصلی چین در سطح زمین عمیق قرار دارند، به این معنی که موشکهای آن همیشه مستقیماً بر روی مناطق پرجمعیت پرواز میکنند؛ بنابراین پس از پرتاب، تقویت کنندههای راکت و سایر قطعات به زمین باز میگردند و جوامع محلی را تهدید میکنند.
امسال کشور چین همچنان شاهد راه اندازی فضاهای فشرده است؛ دقت و کنترل بازیافت زبالههای موشک به یک مسئله فوری برای دانشمندان چینی تبدیل شده است.
به گفته یائو شنژنگ، رئیس تیم توسعه این سیستم، پس از جدا شدن بوستر موشک در 9 مارس در آخرین مأموریت پرتاب ماهواره BeiDou، تجهیزات موجود در این مرکز بلافاصله دادههای مربوط به سقوط بوستر را دریافت کردند. سپس سیستم به سرعت نقطه مورد نظر را محاسبه کرد.
یائو گفت: این نخستین باری بود که سیستم در یک مأموریت، دریافت داده، پردازش و نمایش بقایای موشکها را در زمان واقعی تحقق بخشید.
رئیس تیم توسعه این سیستم ادامه داد: این سیستم کشف زبالههای موشکی دستیابی به موفقیت است و پشتیبانی فنی را برای کارکنان فراهم میکند تا سریعاً تقویت کنندههای سقوط کرده را پیدا کنند.
مرکز Xichang حدود ۲۰ ماموریت در سال ۲۰۲۰ انجام خواهد داد، پرواز موشک Long March-۵B، پرتاب نخستین کاوشگر مریخ چین و تکمیل سیستم ماهوارهای ناوبری BeiDou-۳ از جمله اقدامات این مرکز در سال جاری خواهد بود.