پژوهشگران آمریکایی، نوعی هومص (هوش مصنوعی) ابداع کردهاند که میتواند کهکشانها را به صورت خودکار طبقهبندی کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز (اصلاح و ویرایش از اورانوس)، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز (UCSC)، برنامه رایانهای قوی موسوم به Morpheus ابداع کردهاند که میتواند دادههای تصویری نجومی را پیکسل به پیکسل تحلیل کند تا همه کهکشانها و ستارگان در مجموعه بزرگی از دادهها مورد بررسی قرار بگیرند.
برنامه Morpheus، چهارچوب یادگیری عمیق است که با فناوریهای هوش مصنوعی ادغام شده که برای تشخیص تصویر و گفتار ابداع شدهاند.
برانت رابرتسون استاد دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز و سرپرست این پژوهش گفت: سرعت افزایش مجموعه دادههای مربوط به ستارهشناسی، ضرورت خودکار شدن وظایفی را نشان میدهد که پیشتر توسط ستارهشناسان انجام میشدهاند.
وی افزود: کارهایی وجود دارند که ما به عنوان انسان از عهده انجام دادن آنها برنمیآییم؛ در نتیجه باید راههایی پیدا کنیم که رایانهها را برای بررسی مجموعه بزرگی از دادههای مربوط به پژوهشهای حوزه ستارهشناسی به کار ببریم.
رابرتسون به همراه ریان هاوسن، پژوهشگر علوم رایانه دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز، طی دو سال گذشته به ابداع و آزمایش Morpheus پرداختند.
ساختار کهکشانها میتواند اطلاعات مربوط به چگونگی شکلگیری و تکامل آنها را در اختیار پژوهشگران بگذارد.
رابرتسون گفت: تصور کنید که از اخترشناسی بخواهید تا میلیونها جرم آسمانی را طبقهبندی کند. بیشک این کار، دشوار و حتی غیرممکن خواهد بود. ما با این هومص خواهیم توانست تا همه اجرام مورد نظر را به صورت خودکار طبقهبندی کنیم و اطلاعات آنها را برای درک تکامل کهکشانها به کار ببریم.