بر اساس مطالعه جدید دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه راش، ایالتهایی که بیش از حد در معرض آلودگی نوری مصنوعی قرار دارند – به ویژه در شب – با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط هستند.
در مطالعهای که روز جمعه توسط مجله Frontiers in Neuroscience منتشر شد ، دانشمندان میگویند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در فضای باز در شب با خطر بالاتر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است – اگرچه این مطالعه ارتباط علی مستقیمی ایجاد نکرد.
محققان از دادههای ماهوارهای برای تعیین شدت نور شبانه در ایالتها استفاده کردند و آن دادهها را با شیوع بیماری آلزایمر در همان ایالتها مقایسه کردند و دریافتند که یک همبستگی مثبت در ایالتهایی با بیشترین آلودگی نوری در هر سال مورد مطالعه (از 2012 تا 2018) یافت شد.
ایالت هایی با بیشترین آلودگی نوری – و بالاترین شیوع بیماری آلزایمر – شامل فلوریدا، کانکتیکات و نیوجرسی هستند، در حالی که مونتانا، نیومکزیکو، ورمونت، آیداهو، وایومینگ و اورگان موارد کمتری از هر دو را داشتند.
این مطالعه نشان داد که آلودگی نوری شبانه نسبت به سوء مصرف الکل، بیماری مزمن کلیوی، افسردگی، نارسایی قلبی و چاقی با خطر ابتلا به آلزایمر ارتباط قویتری دارد، اما ارتباط کمتری با شرایط فیبریلاسیون دهلیزی، دیابت، چربی خون، فشار خون بالا و سکته مغزی وجود دارد.
با این حال، در افراد زیر 65 سال، قرار گرفتن در معرض نور در شب بیشتر از سایر عوامل بیماری مورد مطالعه با شیوع آلزایمر مرتبط بود.
آلودگی نوری آخرین مورد از فهرستی از عوامل محیطی است که مطالعات نشان میدهد میتواند با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط باشد، از جمله زندگی در نزدیکی فضاهای سبز، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی.
بر اساس این مطالعه، 80 درصد از جمعیت جهان آلودگی نوری را تجربه میکنند.
به گفته محققان، آلودگی نوری، که به عنوان نور مصنوعی شبانه از، به عنوان مثال، وسایل نوری با محافظ ضعیف و بیش از حد روشن تعریف میشود، مدتهاست که عمدتاً بیضرر در نظر گرفته میشود، اما مطالعات جدیدتر آلودگی نوری را با محیط زیست، رفتاری، بیولوژیکی و مخاطرات سلامتی مرتبط میدانند. بر اساس گزارش موزه تاریخ ملی، مفهوم آلودگی نوری برای اولین بار توسط ستاره شناسان در دهه 1970 مورد اشاره قرار گرفت، زیرا کسانی که روی آسمان شب مطالعه میکردند به تاثیر روزافزون نور مصنوعی بر کار خود اشاره کردند. در آن زمان، تخمین زده میشد که آسمان هر سال بین 3 تا 6 درصد روشنتر میشود، اما این میزان در سراسر جهان به 10 درصد در سال افزایش یافته است، با نرخ رشد حتی سریعتر10.5 درصدی در آمریکای شمالی. علاوه بر تاثیر بر منظره آسمان شب – طبق گفته اداره ملی اقیانوسی و جوی، تقریباً 30٪ از مردم توانایی دیدن کهکشان راه شیری را از دست دادهاند – دانشمندان خاطرنشان کردهاند که روشنایی بیش از حد در شب، اتلاف انرژی را که به تغییرات آب و هوایی کمک میکند برجسته میکند و میتواند پاکسازی شبانه جو را کاهش دهد. تحقیقات دیگر، مانند مطالعه منتشر شده در روز جمعه، نیز به طور فزایندهای نشان میدهد که آلودگی نوری میتواند اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان و حیات وحش داشته باشد. طبق گفته انجمن پزشکی آمریکا، آلودگی نوری، بهویژه از چراغهای LED و دستگاههای الکترونیکی، بر ریتم خواب شبانهروزی تاثیر میگذارد که میتواند خطر چاقی را افزایش داده و تولید ملاتونین را کاهش دهد. مرکز پزشکی دانشگاه راش میگوید قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی بیرون از منزل در شب نیز با افزایش چاقی، افسردگی، اضطراب، اختلال حافظه، تصلب شرایین و سرطان همراه است.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، سنگاپور، قطر و کویت از جمله کشورهای آلوده به نور در جهان هستند .
لاکپشتهای دریایی مدتهاست که به عنوان گونهای تحت تاثیر آلودگی نوری مورد مطالعه قرار گرفتهاند. لاکپشتهای دریایی ماده تخمهای خود را در سواحل میگذارند و جوجههای آنها با استفاده از نور طبیعی ماه به سمت دریا حرکت میکنند تا از خشکی و دریا فاصله بگیرند. با این حال، وقتی منابع نور مصنوعی معرفی میشوند و از نور طبیعی تقلید میکنند، لاکپشتهایی که تازه از تخم بیرون آمدهاند گمراه میشوند و میتوانند به طور تصادفی از دریا دور شوند – اشتباهی که اکثر آنها در اثر آن زنده نمیمانند. به طور مشابه، طبق مطالعهای که در کتابخانه ملی پزشکی منتشر شده است، هر ساله حدود 10000 پرنده مهاجر در اثر برخورد با آسمان خراشها و ساختمانهای مرتفع پس از گیج شدن توسط ساختمانهای با نور روشن آسیب دیده یا کشته میشوند.